TIP:

Træk musen hen over opskriften for at få tips til hvilke mousser der passer godt til

Frugt mousser og fromager

300 g jordbær

75 g sukker

6 bl husblas

½ l fløde

 

Læg husblas i blød i koldt vand 5 min, og smelt det derefter over vandbad. Pisk fløden stiv.

Blend hindbær med sukker og bland det smeltede husblas i, vend fløden i, hæld i kagen og stil koldt til fromagen har sat sig.

 

Hindbærmousse

God sammen med enten lys chokolademousse eller tobleronemousse.

Jordbær/rarbarber

Jeg har aldrig lavet præcis denne mousse.

100 g jordbær (frosne eller friske)

100 g rabarber

70-80 g sukker

4 blade husblas

1 æggehvider

1 dl piskefløde

½ tsk vanillesukker

 

Skyl og snit rabarber. Bring dem i kog sammen med sukker og vanillesukker. Der skal ikke tilsættes vand, da der er rigeligt med saft i rabarberne. Når rabarberne er lige akkurat møre tilsættes jordbærrene og gives et kort opkog. Grøden kan med fordel blendes med stavblenderen.

Husblas opblødes i vand 5-10 minutter og smeltes over vandbad. Røres i den lunkne frugtgrød, som stilles til afkøling.

Når grøden er kold piskes æggehviderne stive og vendes forsigtigt i. Herefter piskes fløden til skum og vendes ligeledes i. Sæt fromagen til afkøling i køleskabet til den skal bruges.

 

400 g rabarber

1½ dl sukker

3 spsk jordbærsaft

5 blade husblas

3 æggeblommer

3 dl piskefløde

 

Læg husblassen i blød. Skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med halvdelen af sukkeret og jordbærsaften, og lad dem mørne ved svag varme.

Kør rabarberblandingen til pure i en blender. Knug vandet af husblassen og rør dem i den varme pure til de er smeltede og godt blandet ind.

Pisk æggeblommerne og resten af sukkeret luftigt. Pisk fløden til skum.

Ven først æggemasse og rabarber sammen og vend til sidst fløden i.

 

Rarbarbermousse

Rarbarbermousse og hvid chokolademousse er en personlig favorit.

3 blade husblas

2 dl piskefløde

1 dl kirsebærvin

1 lille glas syltede kirsebær

 

Husblassen lægges i koldt vand 5 min.

Kirsebærrene sies fra lagen, gem saften. Hak halvdelen af kirsebærrene groft.

Fløden piskes stiv.

Lun ½ dl af den siede saft til den er mere end håndvarm. Tryk husblassen fri for vand og smelt den i den lune saft. Bland saften i kirsebærvinen og vend begge dele i flødeskummet sammen med de hakkede kirsebær. Stil cremen på køl til næste dag.

 

Kirsebærmousse

Kirsebærmousse passer godt til mørk chokolademousse.

Jordbærfromage

Klassikeren der går til både lys- mørk- og hvid chokolademousse.

300 g jordbær

60 g sukker

1 tsk vanillesukker

6 bl husblas

½ l fløde

 

Læg husblas i blød i koldt vand 5 min, og smelt det derefter over vandbad. Pisk fløden stiv. Mos jordbær med sukker og bland det smeltede husblas i, vend fløden i, hæld i kagen eller på glas og stil på køl.

(Tilsæt gerne masser af friske jordbærstykker)